Több ezer aláírást gyűjtöttek össze Bálint gazda díszpolgárságáért

A Szabad aHang aláírásgyűjtést indított Bálint gazda igenis legyen a XVI. kerület díszpolgára címmel, amit több mint 5 ezren támogattak is.

A XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselőknek címzett petícióra rekord idő alatt összegyűlt több, mint 5000 aláírás, ebből közel 500 a kerületből. A petíciót átadtuk a XVI. kerület polgármesterének azzal a kéréssel, hogy szavazzanak újra Bálint gazda díszpolgárságáról, mert a kerületben sokan szeretnék, ha megkapná. – írja az aHang.

Az aHang munkatársai egy petíciót adtak át Kovács Péternek, aminek a tartalma a következő:

Tisztelt Képviselők,

Szatmáry László képviselő úr, Horváth Ádám képviselő úr, Gáspár József képviselő úr, Dobre Dániel képviselő úr, Vincze Ágnes képviselő asszony, Dr. Környeiné Rátz Katalin képviselő asszony, Antalóczy Csaba Béla képviselő úr, Kovács Péter képviselő úr, Ács Anikó képviselő asszony, Kovács Raymund képviselő úr, Szász József képviselő úr!

A petíciót aláírók, mind a Fidesszel, mind a más pártokkal szimpatizáló honfitársunk kérjük, hogy a sokak által ismert és szeretett Bálint György kertészmérököt, Bálint gazdát, korábbi döntésüket felülírva szavazzák meg a XVI. kerület díszpolgára címére.

A petíció átadásáról a Térfigyelő készített videófelvételt.

Ahogy korábban megírtuk, a XVI. kerületi önkormányzat február 13-i ülésén zárt ajtók mögött tárgyalták meg a jelöléseket a díszpolgári kitüntetésre.
Több száz kerületi polgár az aláírásával támogatta Bálint György – vagy ahogyan sokan ismerik, Bálint gazda, Gyuri bácsi – díszpolgári kitüntetésre való jelölését. Ennek ellenére a kerületi közgyűlés fideszes többsége egyöntetűen lesöpörte az asztalról a jelölést, így az idén 100. életévét taposó kertészmérnök nem lehet kerületünk díszpolgára.

Vincze Ágnes fideszes képviselő a Facebookon osztotta meg a véleményét a díszpolgári cím körüli botránnyal kapcsolatban kommentek formájában, amiket azóta már törölt:

Sokak számára ez csak olaj volt a tűzre. A polgármester is reagált az ügyre
Március idusán egyébként Mező Misit, a Magna Cum Laude frontemberét díjazzák majd.

Momentum Kertváros március 15-én a díszpolgári cím átadását megelőzően tisztelegni fog Bálint gazda munkássága előtt:

Egy tavaszi kertészkedős-virágültetős megmozdulással szeretnénk emlékeztetni a kerület polgárait március 15-én, hogy az…

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. március 6., szerda

(Kiemelt kép: Térfigyelő)