Titkosított számot hívott fel a XVI. kerületi Fidesznek segítő aktivista

A XVI. kerület polgármesterének és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek segítő nő érthetetlen módon jutott el olvasónkhoz – írja a 24.hu.

Az önkormányzati választásokra augusztus 24-én kezdődött el az aláírásgyűjtés. A 24.hu egyik budapesti olvasója telefonhívást kapott azokban a napokban:

“Jó napot kívánok. Kleinheincz Magdolna vagyok. Kovács Péternek, illetve a Fidesznek gyűjtök aláírást. Ön aláírná ezt a papírt?”

A 24.hu olvasója azért lepődött meg a híváson, mert a telefonszáma titkosított.

A beszélgetés ennek megfelelően folytatódott:

– Honnan tudja a telefonszámomat?

– Listát kaptam és onnan tudom.

– Csak az a baj, hogy a telefonszámom titkos.

– Jah, azt én nem tudhatom. Bocsánat, én kaptam egy listát, én azt használom.

– De milyen listát kapott, amikor titkos telefonszámok szerepelnek rajta?

– Én az önkormányzattól kaptam egy listát, és ez alapján kerestem meg Önt.

– Ja hogy ön az önkormányzattól kapta a listát?

– Igen. Igen.

Kleinheincz Magdolna festő. A laptól amikor megkeresték, azt mondta, hogy nemrégen belépett a Fidesz helyi, XVI. kerületi szervezetébe és önkéntes aktivistaként hívogatta az embereket, néhány aláírást sikerült is begyűjtenie. Azt állította, hogy az adatkezelési szabályokat betartva valóban ő telefonált és gyűjtött aláírásokat a Fidesznek, a kormánypárt polgármester-jelöltjének és egyéni képviselőjelöltjeinek. Az újságnak azt mondta, hogy nem az önkormányzattól kapta a listát, hanem

az adatkezelési szabályoknak megfelelően Fidesztől kapott adatokkal dolgozott.

A 24.hu megkereste Kovács Pétert, illetve a XVI. kerületi önkormányzatot, valamint a Fideszt is, hogy valóban Kovács Péternek és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek gyűjtött-e aláírásokat az aktivista, ennek érdekében telefonálgatott-e, illetve hogy kitől kapta a telefonszámlistát. Kovács Péter azt írta, hogy

nincs semmi valóságalapja ennek a történetnek.

Aztán később azt tette hozzá, hogy nem érti, miért az önkormányzatot keresik választási ügyben (holott nem is az önkormányzatot keresték, hanem Kovács Pétert, a kerület fideszes polgármesterét és polgármester-jelöltjét).

(Forrás: 24.hu)
(Kiemelt kép: Kovács Péter / Facebook: Kovács Péter polgármester és Tóth Edina fideszes EP-képviselő telefonos kampány közben)