Támogassuk a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését a nemzeti régiókért!

Május 7-ig egymillió aláírás szükséges legalább hét uniós tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Már csak két nap maradt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésének támogatására.

A kezdeményezés azt szolgálja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában.

A XVI. kerületi önkormányzat március 18-i testületi ülésére Hollai Gábor, a Momentum önkormányzati képviselője nyújtott be előterjesztést, hogy az önkormányzat is csatlakozzon ehhez az aláírásgyűjtéshez. Sajnos a járványhelyzet miatt az érintett bizottságok nem tudták tárgyalni az előterjesztést, így nem került a testület elé sem.

Te is támogathatod a polgári kezdeményezést egy szignóval!

A polgári kezdeményezést a Magyar Országgyűlés határozati javaslatban támogatta februárban, ami mögé beállt a kormánypártokon kívül több szocialista, jobbikos és LMP-képviselő is. Az Írd alá oldal szerint támogatja a kezdeményezést Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is.

(Forrás: hvg.hu)
(Kiemelt kép: symbolonintezet.hu)