Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum az előválasztáson

A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – értesült az Azonnali több forrásból.

A jelöltről még dönt az EP-választáson megerősödött párt küldöttgyűlése vasárnapig, így hétfőn jelentik be a jelölt nevét, aki megméreti magát az ellenzéki előválasztáson Puzsér és Karácsony ellenében.

Nem kasztingolnak külsős celebeket, saját soraiból állít főpolgármester-jelöltet a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztás második fordulójára, ahol Puzsér Róberttel (Sétáló Budapest, LMP, Jobbik) és Karácsony Gergellyel (MSZP, Párbeszéd, DK) mérkőzhet meg – tudta meg az Azonnali több forrásból, bár a párt hivatalosan nem kívánta kérdésükre megerősíteni az információt, ugyanakkor nem is cáfolta azt.

Arról egyelőre senki sem akart nyilatkozni, hogy egészen pontosan ki is lesz a jelölt. Annyit tudtak meg, hogy a jelölt férfi, a Momentum egyik kevésbé ismert tagja, aki azonban a párton belül ismertebb figura.

Személyéről vasárnap estig szavaz a Momentum küldöttgyűlése, indulását hétfőn jelentenék be.

A Kertvárosban mindössze 166 szavazattal előzte meg a DK a Momentumot, ami 0,52%-os, elhanyagolható különbséget jelent.
Az országban a legtöbb helyen a DK lett a legerősebb ellenzéki párt, Budapesten azonban a Momentum több kerületben is megelőzte Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára pártját: Budán az I., II., XI, XII.; Pesten a V., VI., VII., VIII., IX., XIII. kerületekben lett a Momentum a legerősebb párt, ami így joggal érezheti, hogy egy saját jelölttel bele tudna szólni a budapesti ellenzéki versenybe.

Korábban már kijelentették többször is a Momentum elnökségi tagjai, hogy az előválasztás győztesét fogják támogatni, de a jelöltállítás jogát fenntartják.

Nemes Balázs, az EP-lista 3. helyezettje összefoglalta a párt álláspontját egy posztban:

‼️ FELHÍVOM A TELJES MAGYAR SAJTÓ FIGYELMÉT A PONTOS CÍMADÁSOK FONTOSSÁGÁRA👉🏻 A félreértések elkerülése végett álljon…

Közzétette: Nemes Balázs – Momentum – 2019. május 31., péntek

FRISSÍTÉS:
A Magyar Hang és az Azonnali információi szerint a Momentum XIII. kerületi elnöke, Kerpel-Fronius Gábor lehet a párton belül a befutó a főpolgármester-jelölti posztra.

Kerpel-Fronius a Momentum EP-listájának hatodik helyezettje volt. Az ötvenkét éves cégvezető a tavalyi választás előtt csak aktivistája volt a Momentumnak, utána döntött úgy, hogy nagyobb szerepet vállal. Facebookon található írásából kiderül, hogy azért csatlakozott a Momentumhoz, mert politikai kultúraváltást szeretne, illetve fontosnak tartja az ország euroatlanti elkötelezettségét és a teljesítményelvűséget. Kerpel-Froniust a publikum számára talán kevésbé ismert, a párton belül viszont véleményvezéri szerepet vivő politikus.

A küldöttgyűlés vasárnapig szavaz Kerpel-Fronius indításáról, jelöltségét hivatalosan hétfőn jelentheti be a Momentum.

(Forrás: azonnali.hu)
(Kiemelt kép: Kerpel-Fronius Gábor / Facebook
)