Rendkívüli kéréssel fordult a polgármesterhez a Közösen a Kertvárosért frakció

A kormányfő csütörtökön újabb intézkedéseket hirdetett ki. A településvezetők különleges jogköröket kaptak a csütörtök késő este kiadott kormányrendelet alapján.

A Közösen a Kertvárosért frakció Orbán Viktor bejelentése után nem sokkal levélben fordult Kovács Péter polgármesterhez, amiben a kerület közparkjai és rekreációs területeinek a bezárását kérte a húsvéti ünnepek idejére.

Tisztelt Polgármester Úr!

A Közösen a Kertvárosért Frakció üdvözli Orbán Viktor mai döntését, hogy a vészhelyzet jelenlegi szintjét fenntartja, és a településeknek szabad kezet ad további távolságtartási szigorítások bevezetésére a Húsvéti Ünnepek alatt. A Kertváros polgárainak egészségmegőrzése jelenleg a legfontosabb prioritása a frakciónak, azt gondoljuk, hogy ilyenkor nincs helye a pártpolitizálásnak, közös erőfeszítésekre van szükség az összes politikai szereplő részéről.
A fentiek figyelembevételével, az a tiszteletteljes kérésünk lenne a polgármester úrhoz, hogy élve a jelenlegi jogkörével, az ünnepek alatt, a kerület parkjaiban és egyéb rekreációs területein (kiemelten a Szilas Patak környékén és más népszerű közterületen) minden rendelkezésre álló eszközzel akadályozza meg, hogy a kerület polgárai csoportosan gyülekezzenek, ezzel veszélyeztetve a vírus terjedését. Ezt a célt a veszélyes területek ideiglenes lezárásával gondoljuk a leghatékonyabban elérni, ezért ezt kérnénk öntől.
Budapest,2020. 04. 09.

Tisztelettel:
Abonyi János
Csizmazia Ferenc
Hollai Gábor
Nemes Gábor
Vajda Zoltán

Kovács Pétertől eddig nem érkezett válasz és a lezárásokat sem jelentették be. Amint valamelyik megtörténik, frissítjük a cikkünket!

(Forrás: Facebook / Hollai Gábor)
(Kiemelt kép: pixabay.com)