“Pártpolitikától független” polgármesteri levél

Levelet hozott a posta. Kovács Nempártpolitizálok Péter válaszolt a kerületi ellenzék legutóbbi nyílt levelére. Nagyon tanulságos megfigyelni, hogy a polgármesterünk mire reagál és mire nem, illetve mindezt hogyan, milyen stílusban teszi. Kezdjük mindjárt az elsővel.

A mai napig nem érkezett reakció a kerületi közmeghallgatáson felvetett észrevételeimre.

A polgármester tavaly május 31-i közmeghallgatáson elkérte az összes felszólaló címét, azzal az indokkal, hogy majd írásban is válaszol a kérdéseinkre. Én azóta sem kaptam választ, pedig gondolom a Sashalmi Piac professzionális működése az összes kerületi lakos javát szolgálná. Ezzel szemben egy másik témában, az ellenzéki pártok levelére rögtön válaszolt, “pártpolitikától függetlenül”.

Az önkormányzat honlapján Önök is olvashatják a 2018.05.31-i közmeghallgatás jegyzőkönyvét. Így azt is, hogy a polgármester a pártpolitikától mentes konkrét javaslatokat, közte az enyémet a Sashalmi Piaccal kapcsolatban, milyen kioktató módon söpörte le az asztalról.

Kovács Péter egyedül szereti vinni a showt. Az önkormányzat által tartott közmeghallgatáson, nem engedett szóhoz jutni egyetlen más kerületi képviselőt sem, hiába ült mellette biodíszletként az egész képviselőtestület.

Polgármesterünk mindig egy személyben dönt. Dönt arról (kérem olvassa el a jegyzőkönyvben, akit érdekel), hogy nem lesz több buszváró a kerületben, inkább ázzanak az utasok, mert a főváros egy francia céggel kötött kizárólagos szerződést a várók telepítéséról, akikkel ő megegyezés helyett pereskedik inkább. Az is elhangzott, hogy a Sashalmi Piacon nem fog megnyílni a Rossman a közért helyén, mert ő majd beperli őket, hiába javasoltam alternatív megoldást. Kovács Péter döntött és perelt. Sajnos ez a döntése is rossznak bizonyult utólag, hiszen azóta Rossman megnyitott, és természetesen mindig pang az ürességtől.

Úgy látszik, a pártpolitika fontosabb.

Visszatérve Kovács Nempártpolitizálok Péter levelére: amikor ellenzéki pártokkal kell vitázni, akkor sokkal gyorsabb a levélváltás. A lavinát egy petíció indította el, amit a kerületi ellenzék közösen nyújtott be, amiből azóta oda-vissza levelezés alakult ki. (Az előzményeket ezen a linken lehet elérni.)

A stílus maga az ember, ezért mindenképpen érdemes elolvasniuk a legutóbbi levelet, aztán dönthetnek arról, hogy méltó-e a válasz egy polgármesterhez.

Kovács Nempártpolitizáló Péter természetesen akkor sem pártpolitizált, amikor a Fidesz aktuális kommunikációs vonalához idomuló polgármesterekhez hasonlóan, fontosnak tartotta a tavalyi választási kampány hajrájában, hogy Ikarusra betelepülő migránsokkal riogassa hazug módon a kerület lakósait. Akkor sem pártpolitizált, amikor a választások után összeölelkezve a győzelem jelét mutatva közös fényképpel jelent meg Szatmáry Kristóffal az oldalán a kerületi adófizetők által fentartott önkormányzati lap cimlapján. És akkor sem, amikor a kerület munkásembereit gúnyoló képekkel jelent meg a legutóbbi testületi ülésen, és akkor sem amikor fél év tudatos  időhúzás után kinevezte eddigi párttársát és polgármesterhelyettesét, Csomor Ervint jegyzőnek.

Kovács Péter nekem címzett levelének igazságtartalmáról csak annyit jegyeznék meg, hogy a polgármester azt írja benne, hogy nem szavaztuk meg a fejlesztéseket tartalmazó költségvetést, miközben a Momentumnak jelenleg nincs képviselője a képviselő-testületben, tehát szavazni sem tudtunk semmiről. Mindenestre további jó munkát kívánunk Kovács Nempártpolitizáló Nincserreidőm Péternek, csak a nagy sietségben ne járjunk úgy, mint a Sashalmi Tanoda új tornaterme, ami egy héttel az átadás után rögtön beázott. És azt is jó lenne tudnunk, hogy a kerületi lakosok melyik csoportjának volt a terve az 500 milliós csúszdapark a NERformátorok Terén.

Budapest, 2019.02.08.

Hollai Gábor

Hollai Gábor

Hollai Gábor

A XVI. kerületi önkormányzat képviselőtestületének tagja, a Főváros Vízművek Igazgatósági Tanácsának elnöke. Nézd meg a bemutatkozó oldalát, és olvasd el további cikkeit!