Parlagfűvészhelyzet a 16. kerületben?

A parlagfű több millió allergiás életét keseríti meg Magyarországon minden évben. A 16. kerületben is több tízezren vannak, akik allergiától szenvednek.

A XVI. kerületi független közéleti fórumban szintén a Bökényföldi út felújításával kapcsolatban panaszkodtak a helyi lakók. A földmunkák és a bicikliút-építés miatt megjelent az építési területen a parlagfű, körülbelül 5 ezer négyzetméteren és hiába tettek bejelentést a Kerületgazdánál és az önkormányzatnál, még sem történt semmi:

A panaszkodó lakos szerint a környék regnáló képviselője nem válaszolt a megkeresésre, viszont az ellenzék képviselőjelöltje, Lengyel Patrik egy gyors akciót szervezett. 15 méteren kitépkedték a földből a bokor méretűre nőtt parlagfüvet, majd a “csokrokat” az önkormányzat küszöbére tették egy üzenettel, hogy intézkedjenek az ügyben.

Parlagfű Mátyásföldön

Hétfőn járt egy kerületi lakos a rendőrségen és a Kerületgazdánál is, mi pedig szedtünk egy pár csokor parlagfüvet az önkormányzatnak, hogy figyeljen a kerületiek egészségére! 🚔Kedden pedig már sikerült is lekaszáltatni a parlagfű bokrokat a Bökényföldi út mentén a gyógyszergyárig! ✅Köszönjük a munkásoknak! 💜Viszont a vezetőiket és a Kertvárost túlhatalommal irányító politikusokat szeretném megkérni, hogy legközelebb figyeljenek jobban a lakossági panaszokra és ne kelljen rendőrségre mennie egyetlen egy kerületinek sem, akinek fontos a saját és gyermekei egészsége! Mátyásföld több törődést érdemel! Tegyünk együtt egy élhetőbb, sokszínűbb és zöldebb Kertvárosért! 💜🌳

Közzétette: Lengyel Patrik – Momentum – 2019. szeptember 4., szerda

Eközben a panaszkodó lakos a rendőrségen is feljelentést tett az ügyben. Másnapra le is kaszálták a területet a Kerületgazda munkatársai, amit ezúton is szeretnénk nekik megköszönni.

Sajnos nem egyedi probléma ez a Kertvárosban. A kerület határában nem lehet nem belefutni a parlagfűbe, az önkormányzat csak hárít a legtöbb esetben. Elhagyatott telkeken és házakban pedig zavartalanul tudnak nőni ezek és sajnos nehéz elérni a tulajdonosokat, hogy tartsák be a törvényeket.

FRISSÍTÉS:
A Térfigyelő is felfigyelt a problémára és posztoltak is két képet, hogy a kerület egyik legforgalmasabb útja mellett is mekkora problémát okoz a parlagfű:

Hivatásos parlagfűtermesztő a Rákosi út 105 alatt

Közzétette: Térfigyelő – 2019. szeptember 12., csütörtök

(Kiemelt kép: Lengyel Patrik – Momentum / Facebook)