Másodszor is átépíttetik a balesetveszélyes csúszdaparkot

Noha a XVI. kerületi önkormányzat fideszes vezetése szerint a kampányhajrában átadott beruházás ikonikus központja lett a kerületnek, Kovács Péter azért személyesen is megvizsgálta a csúszdákat, amelyek a korábbi lezárás és átépítés után újabb és újabb gyereksérüléseket okoznak. Nem talált kiálló tárgyakat, se kavicsot a helyszínen, de az önkormányzati vizsgálat azért még zajlik. – írja az index.

“A Reformátorok terén tavaly ősszel átadott csúszdaparkot az átadás óta több száz gyermek örömmel és sérülésmenetesen használta és használja a mai nap is”, közölte az Index megkeresésére a XVI. kerületi önkormányzat. Kovács Péter fideszes polgármestert azután kérdezték meg, hogy helyi szülők újabb panasszal fordultak a laphoz, állítván, a nemrég lezárt és átalakított csúszdák még mindig baleset-, avagy egyesek szerint életveszélyesek. A hétvégén pedig újabb súlyos sérüléshez vezető csúszdázásról is megjelentek posztok a közösségi médiában, ezekről a 24.hu írt cikket. Abban szerepelt, hogy a polgármesteri hivatal elkezdte felvenni a kapcsolatot az érintett, esetenként súlyos fejsérülést szerző gyermekek szüleivel.

❗️ÚJABB SÚLYOS SÉRÜLÉS A REFORMÁTOROK TÉRI JÁTSZÓTÉREN❗️Súlyos fejsérülésről számolt be egy anyuka tegnap egy kerületi…

Közzétette: Hollai Gábor – Momentum – 2020. február 18., kedd

Az index kérdéseire az önkormányzat azt írta, hozzájuk hétfőn érkezett bejelentés a hétvégi sajnálatos baleset miatt. “Az önkormányzat a folyamatban levő vizsgálat részeként, annak érdekében, hogy megtudja mi okozta a balesetet, kedden meglátogatta a sérült gyermek családját. Akik elmondták, nem tudják hogyan történhetett a baleset, a gyermek korábban többször lecsúszott a csúszdán, az egyik lecsúszás során szerzett sérülést. A sérülésből arra következtetnek, mintha a csúszda kifutó, vízszintes részén kiálló éles tárgy, esetleg kavics megvágta volna a gyermeket.

A polgármester a keddi napon személyesen ellenőrizte a csúszda állapotát, ahol kiálló vagy vágó éleket, kavicsot nem talált”

– állt a válaszlevélben.

Az önkormányzati közlésből ugyanakkor az is kiderült, hogy az általuk indított vizsgálat még javában zajlik. “Az kivizsgálás során önkormányzat a kisebb-nagyobb sérülést szenvedett gyermekek szüleivel felvette a kapcsolatot, de a vizsgálatot még nem tudtuk lezárni, mivel két gyermek szülei nem reagáltak az önkormányzat megkeresésére. A rendőrség is nyomoz az ügyben, az önkormányzat nem tud a rendőrségi nyomozás állásáról. Amint lezárult a rendőrségi nyomozás értesíteni fogjuk a közvéleményt.”

Az újságírók kérdésére azt is írták, fenntartják korábbi álláspontjukat a csúszdapark kivitelezésének sikerével kapcsolatban, sőt

a Reformátorok terének kialakítását nem csak a polgármester minősíti jól sikerült beruházásnak, hanem az ide látogató több ezer kerületi lakos is. A tér új, ikonikus központja lett a kerületnek, a kilátó a szerelmesek lakatőrző helyeként vonult be a köztudatba, a csúszdákat és a nagy játszóteret örömmel használják a gyermekek.

Egyébként pedig arra emlékeztettek, hogy a csúszdaparkkal kapcsolatos sérülések miatt a csúszdákat az önkormányzat az átadás után lezárta és a lakossági visszajelzéseket is felhasználva a lassítás érdekében egy héten belül már egyszer átépíttette. Az Index megírta, hogy október 11-én átadták a Reformátorok terén a XVI. kerületben az új csúszdaparkot, azonban a választás előtti nagy sietség következtében valahogyan senki sem vette észre, hogy a játszótér balesetveszélyes.

A csúszdaparkban történt balesetek miatt a Momentum önkormányzati képviselője, Hollai Gábor nyomozni kezdett a hivatalban. Több posztban írta össze, hogy milyen folyamatokon ment át és hogy miket talált, illetve miket nem. A nyomozást teljes egészében egy véleménycikkben foglalta össze.

(Forrás: index.hu)
(Kiemelt kép: alfahir.hu)