Mai mese a demokráciáról és a törvénytelen törvényhozásról

Indul a mese: most képzeljék el, hogy 1959-et írunk!

Volt egyszer egy nagyhatalmú tanácselnök elvtárs, aki megbízott egy házmestert, név szerint A.CS.B-t, hogy egy Szabó István nevezetű egyént, – aki galádul a fejébe vette, hogy majd a lakosság támogatásával a tanácselnöki székbe szeretne beülni, – figyelje meg! Figyelje meg hova megy, hol-mit csinál, kikkel tart kapcsolatot, és ha bármi olyat tesz, amibe bele lehet kötni, akkor azonnal jelentse neki, sőt, ha lehet, jelentse is fel a Tanácsnál! 🗣🗣🗣

Ez a házmester tehát éjjel-nappal lesben állt, csinált fotókat, keresett tanukat is, hogy bizonyítani lehessen, ha ez az elvetemült Szabó megsértene egy rendeletet, ne adj isten, törvényt szegne!

Hogy biztos lehessen a dolgában, ez a fifikás tanácselnök hozott pár olyan rendeletet-törvényt, amit kénytelen lesz majd megszegni bárki, aki őt ebből a pozícióból le szeretné váltani!

Történt egy napon, hogy ez a Szabó törvényellenesen használta a saját házának a liftjét, mert 5,5 kiló krumplit vitt fel a 4-re, holott csak 5 kg-t enged a szabályzat-törvény-rendelet!

Hurrá, Szabó nyakon van csípve! A.CS.B. nevű házmesterünk rohant a képekkel és a tanúkkal a tanácsra, és gyorsan feljelentette Szabót! Így aztán ennek a feljelentésnek a kapcsán Szabót jó alaposan megbírságolták, de még a feleségét és a húgát is, mert azok is a liftben voltak az ominózus 5,5 kiló krumplival.

Sőt, a krumplikat is el akarják rekvirálni tőlük, hiszen törvényszegés útján jutottak hozzá a negyediken!

A mesének itt nincs vége! Hihetetlen, de ezt a fikció ma, 2019. szeptember 3-án életre kelt a 16-ik kerületben!  Az A. Cs.B. nevezetű (egyébként ennek az önkormányzatnak regnáló képviselője), a mi saját besúgónk, 21. századi házmesterünk feljelentette N.G-t, N.R.-t V.A,-t és V.I. nevezetű “Szabóinkat”!

Nagyhatalmú tanácselnökünk – pardon, Polgármesterünk – pedig alaposan meg is büntette őket A.Cs.B. lesi fotói, és „tanúság tevői” bejelentése alapján!

Sőt, azóta ezeket a ’Szabókat”, az általa üzemeltetett összes fórumon törvényszegőknek, az államra és a törvénytisztelő polgárokra veszélyes elemeknek állítja be, meg nem szűnő vehemenciával!

Hát itt a mese vége, kedves felnőttek!

És figyelem, nem 1959-et, nem is az Orwelli 1984-et írjuk, hanem 2019-ben vagyunk, Magyarországon, Budapesten, a 16. kerületben, a Kertvárosban!

Kepes Ágnes – Je suis Szabó

Kepes Ágnes

Kepes Ágnes

A Kertváros Környezet- és klímavédelmi bizottságának külső tagja. Nézd meg bemutatkozó oldalát és olvasd el további cikkeit!