Közmeghallgatást tartott a XVI. kerületi önkormányzati testület

Több tucatnyian vettek részt a XVI. kerületi önkormányzat éves közmeghallgatásán a polgármesteri hivatal házasságkötő termében.

Pártok és civilek is részt vettek a közmeghallgatáson, ahol a teljes önkormányzati képviselőtestület és a jegyző előtt számolhatott be a kerület lakossága a Kertváros problémáiról.

Többen is érdeklődtek a kerületi SZTK felújítása és a HÉV-metró összekötés tervei felől. Ahogyan mi is megírtuk, a sajtóban elterjedt a hír, hogy megrekedt a beruházás a HÉV tulajdonosi viszonyai miatt, de később a BKK cáfolta a híreszteléseket. Emellett téma volt a Jókai lakótelep fejlesztése és az árpádföldi “mocsár” felparcellázása és eladása is.

A pártok közül a Momentum Kertváros képviseltette magát a legnagyobb számban, sorban tették fel a kérdéseket a képviselőket és számoltak be a kerület problémáiról, szinte minden egyes egyéni képviselőnek jutott belőle. Önkormányzati képviselők hiányában csak ebben a formában tudták azok hangját a képviselők elé vinni, akikkel az elmúlt hónapokban beszélgettek. A Facebookon be is számoltak a tapasztalatokról:

Tegnap ott voltunk a Kertvárosi Közmeghallgatáson.Kopogtató-kampányunk és a pultozásaink több ezer beszélgetése során…

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. június 6., csütörtök

A kerület többi ellenzéki pártjainak – DK, MSZP és LMP – tagjai is beültek a meghallgatásra, de többnyire csak csendes megfigyelőként.
A Civil16 is megjelent, de a hátsó sorokból nézték végig a kérdezz-feleleket, kérdéseket ők sem tettek fel.

Az önkormányzat is beszámolt a Facebookon az eseményről, Kovács Péter összegzésével kommentálta a közmeghallgatást:

"Több, mint 60 érdeklődő, 130-nál több kérdés, hol megható, hol parázs hangulat és meglepetésként sokszor hangos kacagás…

Közzétette: Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat – 2019. június 5., szerda