Kovács Péter leszavazta a parkolási maffia felszámolására irányuló javaslatot

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatót az LMP fővárosi önkormányzati képviselője, Gál József, amelyen a politikus elmondta: sürgősségi eljárásban határozati javaslatot terjeszt be a budapesti „parkolási maffia” felszámolása érdekében. – írja a mérce.hu

A kezdeményezés felszólítaná Tarlós Istvánt olyan jogszabály kidolgozására, amely által a budapesti parkolás a fővárosi önkormányzat kizárólagos hatáskörébe kerülne, felülírva ezzel a kerületek jogosultságait.

A Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége – köztük Kovács Péter, kerületünk polgármestere – azonban elutasította, hogy a határozati javaslat egyáltalán napirendre kerüljön.
A jelenlévők közül a napirendre vételt egyébként a Fidesz kerületi polgármesterei és képviselői nem szavazták meg, az MSZP tartózkodott, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a Párbeszéd két politikusa, Karácsony Gergely és V. Naszályi Márta, illetve a jobbikos Tokody Marcell szavazott igennel Gál javaslatára.

A fővárosi parkolás kormányzati és városvezetési ciklusokon átívelő korrupciós ügyeit a 444 által készített dokumentumfilm tárta fel. Az ingyenesen elérhető filmből kiderül, hogy több kerületben is pártokon átívelve történt a lebonyolítása a befizetett összegek „elfolyatásának”.

A XVI. kerületet szerencsére (még) nem érintik a fizetős parkolási rendszerek körüli “anomáliák”, de azért kíváncsiak lennénk, hogy Kovács Péter miért szavazta le az ügy tisztázására tett javaslatot…

(Forrás: mérce.hu)
(Kiemelt kép: Gál József / Facebook)