Köszönjük a szavazatokat!

Hatra növeltük az ellenzéki képviselők számát a XVI. kerületben, és első alkalommal került momentumos képviselő az önkormányzati testületbe.

Az előző önkormányzati ciklusban öt ellenzéki képviselő tevékenykedett a Kertváros önkormányzatában, az október 13-i választásokon azonban már hatan jutottak be.

Egyéni választókerületben nyertek:

  • Vajda Zoltán (2.evk.)
  • Mizsei László (3.evk)
  • Abonyi János (5.evk)

Kompenzációs listáról jutottak be:

  • Hollai Gábor
  • Csizmazia Ferenc
  • Nemes Gábor

Hollai Gábor a Momentum első önkormányzati politikusa a kerületben.

Sajnos a Momentum másik három jelöltje, ha néhány szavazattal is, de lemaradt fideszes vetélytársa mögött.

Kepes Ágnesre (6.evk) a választók 45,7%-a voksolt, és csupán 51 szavazattal (1,9%) kapott kevesebbet, mint Dr. Környeiné Rátz Katalin. Ebben a választókerületben a Civil 16 egyébként 178 szavazatot vitt el.

Pacher Tibort (7.evk) a szavazók 44,1%-a tisztelte meg voksával, ő 181 szavazattal marad le (6,18%) Antalóczy Csabától. Itt a Civil 16 pedig 167 voksot kapott.

Végül pedig Lengyel Patriknak (11.evk) a választók 41,7%-a szavazott bizalmat, és ez 300 vokssal volt kevesebb (11,35%), mint Kovács Rajmund szavazatainak száma. A Civil 16 ebben a körzetben 137 szavazatot kapott.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki az ellenzéki képviselőkre, illetve ezen belül a Momentum jelöltjeire szavazott! Bár a 17 fős képviselői testületben nem sikerült többségbe kerülnünk, de úgy gondoljuk, hogy 5 helyett 6 képviselővel már jobban tudjuk képviselni a Kertváros lakóinak érdekeit, rendszeresen tájékoztatni őket, továbbá ellenőrizni az önkormányzat működését.

Egyúttal gratulálunk Kovács Péternek és minden megválasztott kerületi képviselőnek. Bízunk benne, hogy hatékonyan tudunk majd együttműködni, és a testületi többség a demokrácia jegyében teret fog adni az ellenzéki véleményeknek, és európai módon figyelembe fogja venni az ellenzék által képviselt több ezer ember igényeit is.

Végül, de nem utolsósorban nem csak a Kertvárosra, de az egész országra vonatkozóan köszönjük az ellenzékre leadott szavazatokat, aminek köszönhetően Budapesten, illetve számos más városban és településen átütő sikert arathattunk. A következő években azon leszünk, hogy megszolgáljuk az Önök megtisztelő bizalmát!