Kerületi intézkedések a koronavírus-járvány megfékezésére

A XVI. Kerületi Önkormányzat újabb, ÁPRILIS 16-i intézkedései A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL kapcsolatban
A Magyar Kormány veszélyhelyzetet hirdetett ki a március 11-én 15 órától hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. Önkormányzatunk saját hatáskörében a koronavírus terjedését megelőzendő, az eddig elrendelt intézkedéseken túl a következő intézkedéseket vezeti be, valamint az alábbi ellátásokat biztosította:

  • Ahogyan eddig is, most is biztosítjuk az otthoni szociális ellátást a kórházakból hazatérő, gondozásra szoruló kerületieknek, amennyiben a család nem tudja vállalni az ellátást.
    • Az igényeket a 8-20 óra között hívható 06-20-940-76-52 telefonszámon vagy a 0-24 órában elérhető kabinet@bp16.hu email címen fogadjuk.
  • Április, május, június hónapokra elengedjük a kerületi sportegyesületek bérleti díját.
  • Utánpótlásként újabb 300 darab FFP2-es maszkot és fertőtlenítő spray-t osztunk ki a kerületi szakrendelő orvosainak, a háziorvosoknak és a Területi Szociális Szolgálat munkatársainak.

Jelenleg kerületünkben 5 fertőzött személy van, a korábbi 110 hatósági házi karanténban tartózkodó személyből 50-en már egészségesnek bizonyultak, ők ismét elhagyhatják otthonaikat. A koronavírus okozta megbetegedésben egy ember vesztette életét, illetve egy ember felgyógyult a betegségből.

Az eddig hozott intézkedéseket a kerület vezetése megelőző jelleggel hozta meg. A XVI. kerületi Önkormányzat és intézményei mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezésben az Operatív Törzs iránymutatásainak megfelelően, azonban az eredményekhez szükség van a lakosság együttműködésére is. Megkérek minden Kertvárosban élő polgárt, hogy kövesse az előírásokat és vigyázzon saját maga, szerettei és különösen az idősek egészségére!

2020. április 16.                                                     

Kovács Péter
polgármester

(Forrás: bp16.hu)
(Kiemelt kép: pixabay.com)