Kerpel-Fronius Gábor, az én főpolgármesterem

Hollai Gábor, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltjének véleménycikke

Szeretem Gábort, mert nem ijedős. Aznap, amikor a rabszolgatörvényt átnyomta a Parlament, egy spontán tüntetés alakult, ahol sok Momentumossal együtt eljutottam Gáborral a Lendvay utcába a Fidesz székházához. A tömeg dühös volt és tettre kész. Ekkor Tordai Bence egy másik tüntető vállán ülve megafonnal nyugalomra intette a tömeget. A Momentumosokat és a Jobbikosokat azonban nem lehetett megállítani, az első sorban próbáltak áttörni a rendőrsorfalon, ami félig sikerült is. Gábor az első sorban volt, kezében az EU-s zászlóval. 

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje az adventi tüntetések első sorában

Amikor aztán pár nap múlva Karácsony Gergely a Parlamenti előtti tüntetésen arról beszélt a a cselekedni vágyó  és dühös tömegnek, hogy fogjuk meg egymás kezét, akkor Gábor és pár ezer ember a Kunigunda utca felé, az MTVA székházához vette az irányt. Amikor pedig könnygázzal próbálták oszlatni a tüntetőket, akkor Gábor is kapott belőle.

A Kossuth téren is az első sorokban volt, amikor jött a könnygáz

Vannak olyan politikusok, akik nem értik a nép szavát, de Gábor nem ilyen politikus. És vannak olyan politikusok, akik másokat küldenek maguk helyett a frontvonalra. Gábor nem az a politikus. Gábor az a politikus, akinek a helyén lesz a szíve, amikor eljön az ideje, őt nem fogják megállítani biztonsági őrök, abban biztosak lehetnek. És abban is, hogy  lesz bátorsága kiállni Orbánnal szemben a fővárosiak érdekében. 
Szeretem Gábort, mert bölcs és higgadt, amikor annak kell lennie. Gábor és én, a negyvenen túliak nem túl népes táborát alkotjuk a Momentum Küldöttgyűlésében. Míg engem néha elragad a hév az érvelésem közepette, Gábor sohasem hagyja magát kizökkenteni, és páratlanul intelligens okfejtéseivel mindig hozzá tud tenni egy új perspektívát a vitához. Ezért tudom, hogy a Fővárosi Közgyűlésben is meg fogja találni azokat a nem elvtelen kompromisszumokat, melyek ennek a világvárosnak a vezetéséhez szükségesek.

Szeretem Gábort, mert hívő katolikusként szilárd az erkölcsi mércéje. Tudom, hogy sosem nyúlna a más pénzéhez. És azt is tudom, hogy ha azt fogja látni, hogy valaki hozzányúl a fővárosi adófizetők pénzéhez, akkor azt nem fogja annyiban hagyni. Bízom benne, mert nem simlis. Ez pedig sajnos nem mondható el a mai magyar politikai elitről.
Szeretem Gábort, mert szeret dolgozni. Cégvezetőként is élen járt az EP kampányunk idején a kopogtatásban és a pultozásban. Ha kellett, akkor Zalaegerszegre is leutazott a siker érdekében. Biztos vagyok benne, hogy Gábor főpolgármesterként keményen, megállás nélkül fog dolgozni, hogy térkövek helyett fákat ültessünk, és hogy a parkolási díjakkal ne a bűnözőket gazdagítsuk, hanem végre arra költsük azt, amire való: utakra és parkolási lehetőségekre! 

Zalaegerszegen az EP-kampány hajrájában

Tisztelem Gábort, mert bátor, bölcs, becsületes és szorgalmas ember. Pont olyan, amilyennek szerintem egy politikusnak lennie kéne. Ezért én őt fogom támogatni az előválasztáson. Kérem, Önök is tegyék ezt.

(Kiemelt kép: index.hu)

Hollai Gábor

Hollai Gábor

A XVI. kerületi önkormányzat képviselőtestületének tagja, a Főváros Vízművek Igazgatósági Tanácsának elnöke. Nézd meg a bemutatkozó oldalát, és olvasd el további cikkeit!