Gyanúsítottként hallgatták ki a Momentum elnökét

Gyanúsított lett Fekete-Győr András egy decemberi füstbombázás miatt. – írja a hvg.hu

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki szerdán Fekete-Győr Andrást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Közölték: a Momentum Mozgalom elnöke 2018. december 13-án este Kossuth téren, a Parlament főlépcsőjénél

az épület védelmére felsorakozott rendőrök irányába célzottan egy meggyújtott füstképző eszközt hajított, mely eszköz által kibocsátott füst a sorfalban lévő rendőrök látását és légzését akadályozva a létesítménybiztosítási rendőri intézkedést akadályozta

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és magánszemélyek feljelentésére indult nyomozás. Fekete-Győr András a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

A gyanúsításban megjelölt bűncselekmény törvényi büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés – közölték.

Az ügyről Fekete-Győr korábban azt mondta, az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami csak az erő nyelvén ért, az

ne lepődjön meg, ha az emberek visszatámadnak. A felelősség azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket. A felelősség tehát Orbán Viktort és kormányát terheli az utcai ellenállás minden pillanatáért.

Azt is mondta, a tüntetésen szerinte egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképzőt dobott el, miután a rendőrök felszólítás nélkül lőtték a könnygázt fiatalok és idősek arcába.

A Momentum Mozgalom elnöke a Facebookon reagált a történtekre:

Ma reggel az Ügyészségen hallgattak meg, ahol ismertették velem a tényállást, miszerint a december 13-án megrendezett,…

Közzétette: Fekete-Győr András – 2019. április 3., szerda

Korábban megírtuk, hogy több hetes huza-vona után bejegyezte a bíróság a Momentumot, így indulhat az EP-választásokon.
Adminisztratív eszközökkel próbálták meg akadályozni a pártot abban, hogy nyilvántartásba kerülhessenek, így EP-listát sem tudtak egy ideig állítani, de a jogászok minden akadályt elhárítottak.

(Forrás: hvg.hu)
(Kiemelt kép: azonnali.hu)