Fakivágások és csonkítások a Kertvárosban

Több kerületi Facebook-csoportban és fórumon háborogtak a kerületiek, hogy a Bökényföldi út felújításánál élő egészséges fákat vágnak ki.

Komoly viták alakultak ki Facebookon a kerület fáinak megcsonkítása és kivágása miatt. Egy kerületi anyuka egy dühös posztot írt róla:

MÈSZÁRLÁS

Anyukák, segítsetek kèrlek!

Èsz nèlkül gyilkolni kezdtèk a fákat a Bökènyföldi úton. Az itt lakók kiszaladtak s kèrtèk a munkásokat, ne vágják ki a fákat, de a döntès már megszületett. S a lakókat senki se kèrdezte meg, senki se tájèkoztatta előre. Èn is hazaèrve szembesültem vele, hogy a fát, melyet Èdesanyám ültetett durván megcsonkították, sebkezelès nèlkül. Aki itt èl tudja, hogy ez egy zöldövezetes terület, családi házakkal. Ha barbár módon kiírtják az árnyat ès oxigènt termelő fákat, barátságos lakóövezet helyett lesz 80 fokos dögmeleg, betondzsungel, por ès elviselhetetlen szmog.

Ráadásul ez egy főútvonal, buszokkal, kamionokkal, hatalmas átmenő forgalommal az M0ás ès a XVII. kerület felè.

Az EGÈSZ kerületben romlani fog a levegőminősèg! Ha masodosztályú facsemetèket ültetnek is (ahogy általános gyakorlatkènt tapasztalhattuk) itt az elkövetkező 20 èvben nem lesz se oxigèn, se árnyèk. Majd 2 èvente újra cserèlik a haldokló magoncokat, valakinek ez jó biznisz. Csak nekünk, akik itt èlünk, drasztikusan romlani fog az èletminősègünk. Ha szeretsz árnyas fák alatt sètálni a gyermekeddel, akkor itt most 20 èvig nem fogsz. Lett volna lehetősèg arra, hogy az újonnan telepítendő fák megerősödjenek a règiek mellett, de így nem fognak. Megöli őket a forgalom. Ezek az emberek, akik ezt vègeztèk, pár èv múlva nem lesznek itt, de pusztító kèzjegyüket itt hagyják: a sivár tájat.

Ne hagyjuk Anyukák, fogjunk össze! Nèzzètek meg a kèpeket, lesz több is! Viki

Vita a fakivágásról

A Bökényföldi úti fakivágások az önkormányzati választások témája is lett. Lengyel Patrik, a 11. egyéni választókerület ellenzéki képviselőjelöltje a helyszínen készített fotókat, amiket posztolt is a politikusi oldalára:

Tegnap kopogtatás közben megnéztem a Bökényföldi út felújítási munkálatait, mert a fülembe jutott, hogy élő egészséges…

Közzétette: Lengyel Patrik – Momentum – 2019. augusztus 24., szombat

Sajnos nem ez volt az egyetlen ilyen eset, többen is jelezték, hogy korábban is csonkították a fákat:

Kepes Ágnes, a 6. egyéni választókerület ellenzéki képviselőjelöltje írt korábban egy véleménycikket a kerületi facsonkításokról.

(Kiemelt kép: Lengyel Patrik – Momentum / Facebook)