Érvényes a rabszolgatörvény, az Alkotmánybíróság nem talált kifogást

Az Országgyűlési képviselők negyede, ellenzékiek fordultak azzal az Alkotmánybírósághoz, hogy semmisítse meg a december 12-én elfogadott közigazgatási bíróságokról szóló törvényt és az ugyanekkor megszavazott túlóratörvényt.

Beadványokban azzal érveltek, hogy a két jogszabály-módosítás

elfogadásának körülményei szerintük házszabályba és alaptörvénybe ütközőek, így közjogilag érvénytelenek.

Az Alkotmánybírósági kedden hirdetett határozatot, és visszadobta a kérést, mivel

nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a munka törvénykönyvének a parlament 2018. december 12-ei ülésnapján elfogadott módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvény kapcsán

Még 2018 decemberében, országgyűlési képviselői indítványként adta be a Munka törvénykönyvének módosítására irányuló javaslatot Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos fideszes képviselők.
Érdemi egyeztetések nélkül, hatalmas botrány közepette fogadta el az országgyűlés a javaslatot, amit azóta “rabszolgatörvényként” emleget a közvélemény.

A Kertvárosban az ellenzéki pártok közösen tiltakoztak Szatmáry Kristóf és a rabszolgatörvény ellen:

Rabszolgatörvény útja tiltakozás

Január elején közösen tiltakoztunk a kerületi ellenzéki pártok vezetőivel a rabszolgatörvény és annak egyik atyja, Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő ellen. A Momentum Kertváros leragasztotta az utcatáblát, hogy tájékoztassa a kerületieket, milyen "munkát" "végez" a parlamenti képviselőnk.#AzEllenállásÉve #IndítsukBeAKertvárost

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. január 18., péntek

(Forrás: MTI)
(Kiemelt kép: 24.hu)