Emlékfát ültetett szülővárosában a 100 éves Bálint gazda

Emlékfaültetéssel köszöntötték a napokban századik születésnapját ünneplő dr. Bálint Györgyöt Gyöngyösön – írja a gyöngyös.hu.

A centenárium emlékére dr. Bálint György legkedvesebb fáját, egy házi berkenyét ültettek el a Mátra Múzeumhoz tartozó Orczy-kertben. Az ünnepségen Hiesz György polgármester minden gyöngyösi polgár nevében köszöntötte az ünnepeltet, és méltatásában kiemelte: dr. Bálint György egy olyan veszélyekkel és katasztrófákkal teli korban született és élt, ami valóban embert próbáló volt. – összegzi az eseményt a portál.

Nem csak kertészként, íróként, családapaként, hanem emberként is példát mutattál azzal, hogy a halál árnyékából visszatérve is olyan ember tudtál maradni, aki az átélt fájdalmak ellenére sem esküdött bosszút és egész életében tisztelt másokat

– utalt a polgármester a holokauszt borzalmaira, melyek a kertészmérnök családját sem kímélték.

A berkenye az egész család fája: amellett, hogy szép látványt nyújt, kellemes árnyékot ad és ízletes termést hoz

– fogalmazott a százéves dr. Bálint György.

Ez a nap nem a szavak, hanem a tettek ünnepe, hiszen a fáknak nagyon jelentős szerepük van az életünkben. Bízom benne, hogy sokan követik majd a példánkat, és ültetnek egy fát egy jobb, kellemesebb környezet, valamint egy emberségesebb élet reményében

– mondta az ünnepelt.

forrás: gyöngyös.hu

Az emlékfát dr. Bálint György Hiesz György polgármesterrel és Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökével, Balázs Ernővel közösen ültette el az Orczy-kertben.

(Forrás: gyöngyös.hu)
(Kiemelt kép: gyöngyös.hu)