dr. Pacher Tibor

Pacher Tibor

Önkormányzati választás 2019
A Kertváros 7. számú
választókerületében indulok az ellenzék önkormányzati képviselőjelöltjeként.

Elérhetőségeim
Email: pacher.tibor@momentum.hu
Telefon: +36 70 772 1727
Facebook: fb.com/PacherTibor/

Publikációim
Cikkeim a Tizenhat.hu oldalon

Itt szavazhat rám

A Kertváros 7. számú választókerületén belül az alábbi szavazókörökben voksolhat rám:
31-es, 32-es és 33-as szavazókör: Arany János Általános Iskola, Bekecs utca 78.
34-es és 35-ös szavazókör: Margaréta Óvoda, Monoki utca 58.

Ön is számíthat ránk!

Tudásommal és tapasztalatommal egy 21. századi Kertvárosért fogok dolgozni. Munkámban szeretett feleségem, Pacher-Kolozsy Zsuzsi is támogat.

Rólunk

Pacher-Kolozsy Zsuzsi
Tősgyökeres 16. kerületi vagyok. Itt születtem, itt voltam gyerek, diák és sikeres vállalkozó is. Szüleimmel, testvéreimmel és családjaikkal a „Kolozsyk” nem csak élvezték és élvezik a Kertváros örömeit, de mindig is részt vállaltak a közösségi feladatokból – és ebben én sem vagyok kivétel. Segítek, ahol tudok. Jó tíz éve újra kellett tervezni az életemet. Megismertem Tibort, aki elhozta nekem a szeretetteli biztonságot. De ő már több évtizede külföldön élt – döntenünk kellett. A Kertvárost választottuk, és azóta Tibor a legnagyobb támaszom közösségi tevékenységeimben.

Dr. Pacher Tibor
A nyugati határszélről, Mosonmagyaróvárról vitt az utam először Budapestre, azután Németországba, ahol közel harminc évig éltem. Sok országban dolgoztam vezetői tanácsadóként, de a hazám mindig Magyarország maradt. Fizikusként kiváló képzést kaptam itthon, amiből – négy kontinensen szerzett tapasztalataimmal kiegészítve – mindig is szerettem volna valamit visszaadni Magyarországnak. Zsuzsival való találkozásom megadta nekem ezt a lehetőséget, itt a Kertvárosban is. Rajta leszek, hogy a 21. századi tudás és szakértelem az önkormányzat és körzetünk javára váljon!

Képviselőjelölti programom néhány pontja

Átlátható költségvetést! – Az Ön pénze! Tényleg jó helyre megy?

A mi Kertvárosunk jómódú kerület, idén 19 és fél milliárd forintból gazdálkodik. Ez nagyon sok pénz: minden itt élő választópolgár – Ön is! – 336 ezer forintot bízott az önkormányzatra. Ez a MI pénzünk – magánemberek és cégek adójából van. Tudja Ön, hogy mire költi a kerület vezetése ezt a rengeteg pénzt? Megkérdezték már Önt, hogy milyen beruházásokat szeretne? Minderről tudnunk kellene, átláthatóan, mindenki számára is érthetően megfogalmazva. Csakhogy ma hiába is keresné az Önkormányzat honlapján ezeket az információkat, rejtve vannak. Képviselőként azon fogok dolgozni, hogy mindannyian lássuk, mire és hogyan költi az önkormányzat a pénzünket – és Önnek is legyen beleszólási joga!

Közlekedj okosan! – Hogyan javítsunk egyszerűen helyi közlekedésünkön?

Ahogy sok helyen a Kertvárosban, a 7. választókerületben is probléma az egyre több autó, a fekvőrendőrök, a harmincas zónák figyelmen kívül hagyása. Azonkívül, hogy mindannyiunk érdeke, hogy figyeljünk egymásra, és tudjuk persze, hogy a 30-as övezet tábla nem csak a mi utcánkra vonatkozik, azon fogok dolgozni, hogy a Budapesti úton minimum a HÉV-átjárónál legyen a harmincas zóna határa; ahol csak lehet, legyen felfestve 30-s jel az útfelületre, és a fekvőrendőrök is kapjanak festett jelzést., hogy a szokásos fékez-gyorsít-fékez-gyorsít helyett egyenletesen haladjanak az autók.
Az első gondolat persze minden autóút előtt az legyen: lehet, hogy másképp is megoldhatom? Gyalog, biciklivel, busszal?

Tudatos környezetvédelem – helyi szinten is!

Lehet, hogy sokak számára meglepetés lesz: igen, támogatom az önkormányzat ingyenes faültetési, esővíz-tárolóedény, komposztálóláda programját, hiszen helyi környezetünk megóvásában segít. Nincs kormányoldali kopár terület és ellenzéki csapadékvíz-gyűjtés!

Természetesen átláthatóvá tesszük ennek a programnak is a költségeit és figyelemmel kísérjük az eredményeit – hiszen ez is az Ön pénzéből valósul meg.