Cseh Katalin is jelentkezett önkéntes orvosnak

Az egészségügyi válsághelyzet miatt döntött úgy, hogy önkéntes orvosnak jelentkezik az Országos Mentőszolgálatnál Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője.

Korábban Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és Havasi Gábor, a Momentum budapesti képviselője és egészségügyi tanácsnoka is jelentkezett önkéntes szolgálatra, hogy a válsághelyzetben eredeti szakmájuk szerint is segítsenek.

Orvosi diplomám van, dolgoztam is orvosként. De őszintén szólva nem gondoltam, hogy még valaha visszatérek az egészségügybe. Két költözés között elvesztettem a köpenyemet, az orvosi ruháim nagy részét elajándékoztam. A pecsétemet hétvégén, a nagytakarítás alatt, egy sarokból kotortam elő. Az elmúlt napokban azonban nagyot változott a helyzet.
Magyarországon közegészségügyi válsághelyzet alakult ki, már most több mint száz embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés, és ez a szám csak növekedni fog a következő napokban.Már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba. Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van, ezért a héten én is jelentkeztem az Országos Mentőszolgálat felhívására önkéntes orvosként segíteni a járvány elleni védekezést…

Orvosi diplomám van, dolgoztam is orvosként. De őszintén szólva nem gondoltam, hogy még valaha visszatérek az…

Közzétette: Cseh Katalin – 2020. március 21., szombat

(Forrás: Cseh Katalin / Facebook.com)
(Kiemelt kép: népszava.hu)