Cseh Katalin is bekerült az ALDE kampányarcai közé

Az „Európa Csapat” teljes névsorát csak holnap hozzák nyilvánosságra, de az már biztos, hogy a momentumos Cseh Katalin is köztük van. – írja az azonnali.hu

A legjelentősebb európai pártcsaládok ugyan már rég túl vannak rajta, de a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) csak most mutatja be a közelgő európai parlamenti választás során kiemelt kampányarcait. Az „Európa Csapat” névre keresztelt, a kiemelt jelöltek nevét tartalmazó teljes listát ugyan holnap hozzák nyilvánosságra, de a Politico információi szerint 

egy magyar politikus, a momentumos Cseh Katalin is szerepel köztük.

A húzónevek között feltűnik az ALDE Orbán Viktorral szembeni éles kritikája miatt hazánkban is jól ismert első embere, Guy Verhofstadt, az EU versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager, és Emma Bonino Olaszország korábbi külügyminisztere. De rajtuk kívül a Verhofstadttal ellentétben a magyar miniszterelnök mellett nyíltan kiálló német liberális vezető, Nicola Beer, is bekerült az „Európa Csapatba”.

Cseh hangsúlyozta, hogy az ALDE ma az a pártcsalád Európában, amely a legelkötelezettebb az EU megújítása iránt, amit jól mutat, hogy új pártok fiatal politikusait is helyzetbe hozzák.

Míg tegnap Orbán Viktor szégyenpadra került a Néppártban, a Momentum megbecsült partner az ALDE pártcsaládban és Európában. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Orbán miatt ne vonják meg az uniós támogatásokat, és hogy azokat Magyarország jövőjébe fektessék: kórházakba, iskolákba, és munkahelyekbe. Ehhez meg kell mutatnunk Európában, hogy Orbán nem egyenlő Magyarországgal.

– mondta a kinevezése után Dr. Cseh Katalin.

A legfrissebb előrejelzések szerint a májusi EP-választást követően az ALDE fogja adni az újonnan felálló testület harmadik legnagyobb frakcióját.A liberális pártcsalád befolyása azonban nagyban függ majd attól, hogy az Emmanuel Macron francia elnök vezette La République en marche! EP-képviselői végül milyen szoros együttműködésre törekszenek majd az ALDE-val.

FRISSÍTÉS:
Bemutatták a héttagú Európa Csapatot, köztük Cseh Katalint is. Ezzel a gesztussal az ALDE megmutatta, hogy számít a Momentumra az Európai Parlamentben és élénken foglalkoztatja a pártcsaládot Magyarország és a magyar emberek sorsa.

ALDE EP kampánycsapat bemutató

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az ALDE beválasztott a csúcsjelölt csapatába! Az Európai Parlamentben pedig azért fogok dolgozni, hogy a magyarok hangja legyek Európában, és Európa hangja Magyarországon! 🇭🇺💜🇪🇺#IamEuropean #TeamEurope

Közzétette: Cseh Katalin – Momentum – 2019. március 21., csütörtök

(Forrás: azonnali.hu, momentum.hu)
(Kiemelt kép: Facebook / Cseh Katalin)