Civil kezdeményezésre díjat kapott Bálint gazda

Országos botrány kerekedett abból, hogy a 100 éves Bálint Györgyöt nem választotta meg a kertvárosi képviselő-testület díszpolgárnak. XVI. kerületi civilek ezt a csorbát akarták kijavítani, ezért külön díjazták az “ország Gyuri bácsiját”.

A Legenda Sörfőzdében tartották meg Bálint gazda köszöntését a XVI. kerületi civilek. Írók, költők és más közéleti személyiségek is részt vettek az eseményen, ahol több tucatnyian álltak sorba, hogy beszélgethessenek és fotózkodhassanak az idén 100. életévét taposó kertészmérnökkel. A köszöntés végén átadták az “Akire büszkék vagyunk” díjat, amivel a hírek szerint hagyományt teremtenének a kerületiek és minden évben átadnák az elismerést. Az index videót is készített a rendezvényen.

A nemsokára 100 éves kertészmérnök egyébként nincs rossz viszonyban a helyi fideszes vezetéssel, de ettől függetlenül is meghatódott, hogy a Legenda Sörfőzdében ünnepséget rendeztek a tiszteletére – írja az index.

Ahogy korábban megírtuk, a XVI. kerületi önkormányzat február 13-i ülésén zárt ajtók mögött tárgyalták meg a jelöléseket a díszpolgári kitüntetésre.
Több száz kerületi polgár az aláírásával támogatta Bálint György – vagy ahogyan sokan ismerik, Bálint gazda, Gyuri bácsi – díszpolgári kitüntetésre való jelölését. Ennek ellenére a kerületi közgyűlés fideszes többsége egyöntetűen lesöpörte az asztalról a jelölést, így az idén 100. életévét taposó kertészmérnök nem lehet kerületünk díszpolgára.

Vincze Ágnes fideszes képviselő a Facebookon osztotta meg a véleményét a díszpolgári cím körüli botránnyal kapcsolatban kommentek formájában, amiket azóta már törölt:

Sokak számára ez csak olaj volt a tűzre. A polgármester is reagált az ügyre.
Március idusán egyébként Mező Misit, a Magna Cum Laude frontemberét díjazzák majd.

A Momentum Kertváros március 15-én a díszpolgári cím átadását megelőzően tisztelegni fog Bálint gazda munkássága előtt:

Egy tavaszi kertészkedős-virágültetős megmozdulással szeretnénk emlékeztetni a kerület polgárait március 15-én, hogy az…

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. március 6., szerda

(Kiemelt kép: 24.hu)