A nap, ami Bálint gazdáról szólt

A Kertvárosban is megemlékeztek Bálint Gyuri bácsiról, aki vasárnap ünnepelte 100. születésnapját. Összeszedtük, kik köszöntötték fel őt.

Több civil és rajongó is felköszöntötte a 100. éves kertészmérnököt. Helyi politikusok és pártok sem maradtak ki a sorból, még Karácsony Gergely is egy hosszú posztban köszöntötte fel Bálint gazdát:

Bálint gazda köszöntéseA meghatározó gyerekkori emlékeim közül kiemelkedik egy. Azt hiszem, inkább szófogadó gyerekek…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2019. július 28., vasárnap

A XVI. kerületi ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, Nemes Gábor videóban üzent Bálint Gyuri bácsinak. Dicsérte a munkásságát és nagyon örült annak, hogy egy alternatív díszpolgári címet adhatott át a kerületiek nevében:

Bálint Gyuri bácsi köszöntése

Ma 100 éves Bálint György, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Bálint gazda. Gyuri bácsi idős kora ellenére sem lassít, interjút ad, cikket ír, és sok időt tölt azzal, amihez a legjobban ért: kertészkedik. Örülök, hogy magam is közreműködhettem abban, hogy megkapta az "Akikre büszkék vagyunk" díjat a 16. kerületben. Boldog vagyok, hogy személyesen ismerhetem.

Közzétette: Nemes Gábor – 2019. július 27., szombat

A kerületi ellenzéki pártok közül is többen Facebookon üzentek a 100 éves kertészmérnöknek születésnapja alkalmából: a kertvárosi LMP-n kívül a Momentum Kertváros is külön köszöntőt írt:

Bálint gazda ma 100. éves! Isten éltesse sokáig! 🎂Bálint Gyuri bácsi munkássága és életútja mindenki számára…

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. július 27., szombat

A kerület fideszes parlamenti képviselője, Szatmáry Kristóf Facebook-oldalán megírta, ők sem feledkeztek meg arról, hogy Bálint György július 28-án betöltötte 100. évét. A köszöntést Kovács Péter polgármester kezdte, akit az ünnepelt otthonában fogadott.
A torta, a bonsai fa és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levele mellett más meglepetéssel is készültek. Ezt a Rákosmente Mezei Őrszolgálat Sarjú utcai központjában adták át, ahol egy őshonos fákból álló kertet alakítottak ki, amely ezentúl a Bálint Gazda Gyümölcsöse nevet viseli. A kertet majd bővítik, hogy ismeretterjesztő, oktatási célokat is szolgálhasson.

Azonban ahogyan korábban mi is megírtuk, a kertvárosi Fidesz februárban leszavazta Bálint gazda díszpolgárságát. Egy képviselő, Vincze Ágnes meg is indokolta a döntését, éspedig azzal, hogy

ha pitiség, ha nem, én sem SZDSZ-es múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni, ebben a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György.

A kertészmérnök azt mondta, rosszul esett neki a megjegyzés, bár kontraproduktív lett, mert a kirohanás nélkül talán már nem foglalkoztak volna vele annyit. Akkor Kovács Péter polgármester az ügyben az ellenzéket vádolta „politikai hisztériakeltéssel”…

(Kiemelt kép: szeretlekmagyarorszag.hu)