A Momentum korrupcióellenes reklámfilmjét muszáj volt leadnia a közmédiának

Bár többször is lepattant Hadházy Ákos a közszolgálati médiáról a Európai Ügyészséghez történő csatlakozást népszerűsítő reklámfilmjével, most mégis muszáj leadnia a közmédiának a reklámot. – írja az index.hu

Dobos Menyhért a közmédia egyik vezetője korábban kategorikusan kijelentette, hogy nem fogják leadni a reklámot, mivel az szerinte „médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben – többek között a kormányzat bírálatával – hatást gyakorolni.”

Most mégis le kell hogy menjen a reklám a Duna TV-n, ugyanis a Momentum élve a jogával, hogy közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg, saját kampányfilm helyett a vitatott reklámot adatja le. 

Elértük: A közmédia beszél a kormányzati korrupcióról

📺 Elértük: a közmédiának be kell számolnia az Orbán-család korrupciós ügyeiről!⛔️ A közmédia néhány hónapja megtiltotta, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közérdekű közleményt jelentessen meg az Európai Ügyészségről.👉 Mivel az EP-választási kampányban minden párt lehetőséget kap arra, hogy a közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg, a Momentum úgy döntött, reklámspotjainak egy részében Hadházy Ákos ügyét, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást népszerűsíti. 💜 Ezzel sikerült elérnünk, hogy a közmédiának kötelezően le kelljen adnia az Orbán-család korrupciójáról szóló videót.

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2019. május 10., péntek

Az első reklám péntek este került adásba, a 37 másodperces kisfilm rögtön belecsap a lecsóba, a közmédia lógója után a következő szöveget hallhatják a nézők:

Az elmúlt 15 évben napi 2 milliárd forintot kaptunk az Uniótó. Ezeknek a pénzeknek a jelentős részét azonban nem az ország javára, hanem a fideszes zsebek kitömésére fordították.

(Forrás: index.hu)
(Kiemelt kép: Momentum Mozgalom / Facebook)