A Momentum EP-listavezetője a második legnépszerűbb

A Medián legutóbbi kutatása arra volt kíváncsi, melyik párt rendelkezik a legnépszerűbb listavezetővel az EP-választás előtt.

hvg.hu által ismertetett felmérésből kiderült: a szavazók több politikusnőt szívesen látnának „fontos politikai szerepben”.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a második legnépszerűbb politikusnő a kutatás szerint.

Az jól látszik, hogy a női listavezetőkkel szimpatizálnak a választók. A DK-n és a Momentumon kívül mindenhol férfiak vezetik a listákat.

A legnépszerűbb MSZP-s politikus régóta Kunhalmi Ágnes, a párbeszédes Szabó Tímea is ugyanilyen népszerű, csak Karácsony Gergely rendelkezik több támogatóval nála a pártszövetségben.

A DK-s Dobrev Klára népszerűbb, mint a pártelnök Gyurcsány Ferenc (18%) és az ügyvezető alelnök Molnár Csaba (21%).

A LMP-ben hosszú ideig Szél Bernadett volt a legnépszerűbb, távozása után jelenleg Demeter Márta és Ungár Péter áll az élen, mindketten mindössze 17 százalékkal, Szél a 28 százalékával magasan előzi volt párttársait.

A Fidesz az egyetlen párt Magyarországon, ahol a legmeghatározóbb és legnépszerűbb politikusok közé nem került be egyetlen nő sem.

Ráadásul a pártban az összes mért politikus (Áder János, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Kövér László, Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Kásler Miklós) népszerűbb Trócsányi Lászlónál, a Fidesz listavezetőjénél.

(Forrás: hvg.hu)
(Kiemelt kép Cseh Katka – Momentum / Facebook)