A Momentum, a Jobbik és a Fidesz gyűjtötte össze a leggyorsabban az EP-választásokhoz szükséges ajánlásokat

Húszezer támogató aláírás kell ahhoz, hogy egy párt el tudjon indulni az EP-választáson. A Fidesz, a Momentum és a Jobbik egy hétvége alatt össze is gyűjtötte ezeket.

A hétvége folyamán a Momentum több száz aktivistával országszerte gyűjtötte az ajánlásokat az európai parlamenti választásokra országszerte. Ennek eredményeként a listaállításhoz szükséges 20 ezer ajánlást kevesebb mint 36 óra alatt összegyűjtötte a párt. Összesen 25 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

A párt közleményben azt írta, hogy

A Momentum számára ez egyértelmű bizonyítéka annak, hiába támadtak meg és akadályoztak minket többféleképpen az elmúlt hónapokban, mára valóban országos erejű párt lettünk. (…) Ez az április 8. boldogabb, mint a tavalyi

A Jobbiknál is összegyűltek az aláírások, ráadásul a szükséges húszezernél jócskán több, 31 ezer, ezeket hétfőn reggel le is adták. A Jobbik volt az első párt, amelyik leadta április 8-án 9 óra előtt az ajánlást.

A Fidesznek is összegyűltek az aláírások, hétfő reggel le is adták már őket, a párt szerint elsőként. A választási iroda viszont rácáfolt a a kormánypártra, a Jobbik volt az első.

A Kertvárosban is aktív volt mindhárom párt a hétvégén

A Momentum Kertváros több helyen is pultozott szombaton és vasárnap is. Végül a több mint ezer ajánlást gyűjtöttek össze.

‼️1057 ajánlás a Kertvárosból‼️Nagyon szépen köszönjük a sok szeretetet és a rengeteg támogatást, amit a hétvégén…

Közzétette: Momentum Kertváros – 2019. április 9., kedd

A Kertvárosi Jobbik is pultozott, de végleges számokat eddig nem közöltek.

A Kertvárosi Fidesz több helyen felállította a pultjait, Kovács Péter polgármestert és Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőt is bevetették, hogy minél többen aláírjanak a Fidesz új kampányára. Ők sem közöltek végleges számokat.